Česká republika bude v následujících sedmi letech z rozpočtu Evropské unie mít možnost čerpat 35,7 miliardy eur (přes 960 miliard korun). Dalších 15,4 miliardy eur si bude moci za výhodných podmínek v rámci fondu vypůjčit. Výsledek je lepší než se očekávalo, budeme mít více peněz. 

Česko v období let 2021 až 2027 polepší proti končícímu sedmiletému období o téměř čtyři miliardy eur. V rámci budoucího rozpočtu dostane 27 miliard eur, z fondu bude na dotacích čerpat 8,7 miliardy.

Tento příspěvek měl být původně o něco vyšší, lídři unijních zemí se však po tlaku států obávajících se vysokého společného zadlužení shodli na seškrtání grantů.

Budeme mít možnost převádět až 25 procent příspěvků mezi jednotlivými strukturálními fondy podle svých potřeb, což je velmi důležité pro vyčerpanost všech dotací za dané programové období.

Dotace se budou prioritně zaměřovat na investice pro malý a střední podnik, inovace a inovační procesy, investice do zdravotnictví a technologií a kompletního rozvoje české ekonomiky. 

Na jaké projekty by jste potřebovali vyčerpat dotaci? Napište mi či rovnou zavolejte, zkonzultujeme Vaše investiční projekty, aby jste byli připravení dotaci vyčerpat. Rádi Vám pomůžeme a připravíme pro Vás tu nejlepší žádost o dotaci.

Do sekce Novinek na našem webu budeme vkládat jen a pouze informace, které Vám přihlášeným k odběru novinek bude chodit pravidelně jednou za 14 dní. Přihlásit k odběru novinek se můžeme na hlavní stránce našeho webu, přibližně v polovině obrazovky - tlačítko Odebírat, vyplňte emailovou adresu. 

Veškeré informace, drby, vše co se šustne okolí dotací sledujte na našem firemním Facebooku - zde je odkaz FB. Klikněte na tlačítko - Sleduji a To se mi líbí. Čeká Vás zde mnoho zajímavého. 

V roce 2019 jsme získali OCENĚNÍ ČESKÁ PODNIKATELKA ROKU 2019 – , což je odrazem naší kvalitní práce a osobnímu přístupu ke každému klientovi, který stavíme na základech dlouhodobého udržitelného rozvoje.

Jsem Vám kdykoliv k dispozici a budu se těšit na spolupráci. Nepromarněte tuto šanci, žádost o dotaci bude podpořena.

Chtěla bych Vám popřát krásné prázdniny a pohodový letní čas. 

Budu se na Vás těšit! 

Ing. Kateřina Procházková, manager consultant
602 566 574